SINDIKAT SLOGA VMA POZIVA NA PROTEST

fb_img_1481315699255 Beograd, 09.12.2016. godine – Sindikat ministarstva odbrane „Sloga“ i Sindikat odbrane VMA kao i Sindikat Sloga VMA podržaće protest zaposlenih u vojsci koji je zakazan u nedelju 11. decembra u 12 časova ispred Vlade Srbije.

Predstavnici sindikata pozvali su svoje članstvo, i članstvo USS „Sloga“ da i ovog puta podrže opravdane zahteve zaposlenih u Vojsci Srbije i osude sve pokušaje bestidne politizacije skupa i njegovo opstruisanje.

A kako se navodi na sajtu Vojnog sindikata Srbije, nakon današnjeg sastanka ministra i predstavnika ASNS, taj sindikat je odustao od podrške protestu.

Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije na prvom protestu ispred Ministarstva odbrane održanog 25. novembra najavili su da će nastaviti sa održavanjem protesta sve dok se ne poboljša njihov ekonomski i socijalni položaj i ne započne rad na pripremi i zaključenju prvog Kolektivnog ugovora za zaposlene u Vojsci Srbije, što bi bio iskorak u iskrenom socijalnom dijalogu.

Početak drugog protesta je zakazan za nedelju, simbolično u minut do 12.

Informativna služba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>