ПРОТЕСТ У НЕДЕЉУ У ПЕТ ДО ДВАНАЕСТ

255x160_120392-beta-0vuxsmbomm     Са жаљењем констатујемо да министар одбране није уважио захтеве Војног синдиката Србије. Захтев за усклађивање плата са законом прописаном основицом, односно за запослене у Војсци Србије минимално прихватљивим износом основице која је важила пре умањења зарада у јавном сектору из новембра 2014. године, данас није прихваћен. Због неуважавања овог захтева, социјалнонајугроженија категорија запослених у Војсци Србије, професионални војници и цивилна лица, не могу у наредном периоду очекивати приметно побољшање стандарда.

Поред тога, министар одбране до данас није дао писане гаранције да ће испунити и претходно прихваћене захтеве Војног синдиката Србије што заправо значи да ништа од траженог није уважено и спорно је да ли би у перспективи било испуњено.

Из наведних разлога најављени ПРОТЕСТ запослених у Војсци Србије, на платоу испред Министарства одбране одржаће се у недељу У ПЕТ ДО ДВАНАЕСТ.

Удружени синдикати Србије „Слога“ позивају своје чланство, посебно у Министарству одбране да у складу са радничком свешћу и солидарношћу дођу пред зградом Министарства и подрже оправдане захтеве запослених у Војсци Србије. Влада Србије и њена ресорна министарства по налогу ММФ-а већ дуже време беспоговорно спроводе мере политике штедње, а терет тих мера осећају и носе сви; од пензионера, социјално угрожених категорија, незапослених и запослених, без обзира да ли раде у јавном или приватном сектору.

Уместо колективних уговора и сигурних уговора о раду, правичне зараде и вредновања нечијег рада, радницима се стално прети отпуштањима у виду рационализације, док им се истовремено нуде празна обећања и мантре о бољем животу у некаквој будућности.

Ових дана смо сви сведоци невиђеног притиска на Војни синдикат, његово руководство и све запослене.

Драги чланови, пријатељи, пензионери, омладино без будућности, симпатизери, радничка измучена класо, cолидарност радника је најјаче оружје. Видимо се на платоу, у недељу 27.новембра 2016. године.

Информативна служба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>