ПОЗИВ СВИМ СИНДИКАТИМА У СИСТЕМУ ОДБРАНЕ ДА ПОДРЖЕ ПРОТЕСТ

vojska30102014     Београд, 20.11.2016.- Удружени синдикати Србије „Слога“, Синдикат „Слога ВМА“ и Синдиакт „Слога Министраство одбране“ у потпуности подржавају захтеве својих колега из репрезентaтивног Војног синдиката за побољшањем материјалног, социјалног и професионалног статуса свих запослених у систему одбране, као и протест који је тај синдикат заказао за 27. новембар.

С обзиром да по закону немају право на обуставу рада попут осталих синдиката, синдикално удружење у Војсци Србије је основ за ступање у преговоре са послодавцем и закључењем колективног уговора, па самим тим не видимо разлог за било какву „нервозу“ која се ових дана ствара поводом оправданих захтева Војног синдиката и организовања јавног протеста пред Владом Србије.

Желимојавност, али пре свега Владу Србије, ресорног министра и премијера да подсетимо да протест није што и обустава рада, као и на оно што су говорили и чиме су правдали измену Закона о раду 2014. године, истичући да ће све оно што није дефинисано законом, а тиче се материјалног и социјалног статуса запослених моћи да се дефинише колективним уговором.

Откуд сад промена те политике, или је све то била само фарса како би се закон што пре усвојио, а синдикалнo удружење свело на маргине?

Сматрамо да и запослени у Војсци Србије имају право на колективни уговор и јасно дефинисање својих права и обавеза на исти начин као и у другим министарствима, те позивамо министра Ђорђевића да у сарадњи са Министарством финансија и кључним људима Владе, уместо негирања чињеница да постоје проблеми, што пре са синдикатима започне рад на побољшању материјалног и сваког другог статуса запослених у његовом ресору.

Информативна служба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>