СЛОГА ПРИМЉЕНА У СВЕТСКУ ФЕДЕРАЦИЈУ СИНДИКАТА – WFTU

wftu_logo_01Удружени синдикати Србије „Слога“  примљени су у Светску федерацију синдиката WFTU (World Federation of Trade Unions).

“Обавештавамо вас са задовољством да је Секретаријат WFTU размотрио сва докумената и ваш пријем је одобрен. Желимо вам добродошлицу у велику породицу Светске федерације синдиката “, наводи се у допису који је синоћ стигао на адресу синдиката.

На основу Статута WFTU, пријем ће и формално бити потврђен већ на следећем заседању Председничког савета WFTU.

За Удружене синдикате Србије „Слога“ чланство у Светској федерацији синдиката представља велики искорак ка међународној синдикалној организованости и размени идеја и стратегија за ревитализацијом синдикалног покрета у Србији.

Дух борбених синдиката WFTU који се ових дана широм Европе протестима и штрајковима боре против мера штедње и ревизије националних закона о раду, мора бити пренет и у Србију.

У наредном периоду интенвизираћемо рад ка подизању свести о неопходности већег колективизма, јачању солидарности међу синдикатима, радницима, грађанима и организацијама окупљених око левих идеја и начела социјалне правде.

Стање радничке апатије,безвољности и сиромаштва у Србији, у којој се све теже живи, мора се прекинути, а синдикати морају бити борбенији у својим захтевима. Такву врсту ревитализације синдиката и радничког покрета Слога види кроз чланство у WFTU.

Светска федерација синдиката основана је у Паризу 3. октобра 1945. године на Првом светком конгресу синдиката, коме су присуствовали делегати који су представљали 67 милиона радника, из 55 земаља и 20 међународних организација широм света.

Данас WFTU броји више од 92 милиона чланова синдиката, у 210 синдикалних организација, из 105 земаља широм шест насељених континената и спада у најборбеније синдикате левице.

Информативна служба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>